En superenkel och inte minst god maträtt. Jag skulle kunna äta enbart såsen tillsammans med pasta för det är den som är så himla god! Bra kött att använda är lite svårt att hitta, vi brukar köpa färdigstrimlat griskött. En del bitar är jättebra medan andra kan vara lite sega och sånt är lite tråkigt. Fast det gör inte så mycket eftersom det som sagt är såsen som gör hela rätten!

400 g pasta
400 g färsk skinka
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 msk smör
2,5 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 tsk kinesisk soja
1 knippe ruccola
Koka pastan. Skär köttet i strimlor.
Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken.
Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan.
Tillsätt grädde, fond, sambal oelek och soja. Låt allt koka några minuter.
Servera såsen med pasta och ruccola.
Det viktigaste att tänka på är att såsen blir väldigt rinnig så man ska ha en pastasort som såsen fastnar på, exempelvis Fusilli. Den brukar jag alltid använda men det finns säkert andra sorter som passar lika bra eller till och med bättre!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar