söndag 15 augusti 2010

Kokosbrownie.

Mycket god kaka och inte alls så svår att baka som det kanske verkar. Det tar lite extra tid eftersom den ska bli kall mellan varven men i övrigt är det inga svårigheter!

Browniebotten
100 g smält avsvalnat smör
2 ägg
240 g strösocker
120 g vetemjöl
0,5 dl kakao pulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Bounty
2 dl havregryn
2 dl florsocker
100 g kokos
1 msk vaniljsocker
1 ägg
85 g rumstempererat smör
0,5 dl vatten

Chokladsås
0,5 dl grädde
50 g finhackad mjölkchoklad

Browniebotten
Ugn 200°
Klä en ugnsform (ca 20x25 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i det smälta smöret. Blanda de torra varorna för sig ordentligt och rör ned dem i äggblandningen.
Häll smeten i formen och grädda i 8-10 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned.

Bounty
Blanda kokos och vatten, låt dra i fem minuter. Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop allt ordentligt.

Chokladsås
Koka upp grädden och slå över chokladen, rör om tills all choklad är smält.

Tryck ut kokostoppingen över den kalla brownien. Ställ in i kylen 15 minuter och skär sedan upp i rutor. Servera med chokladsåsen.


1 kommentar: