onsdag 23 juni 2010

Kladdkaka med minttäcke.

En mycket god kladdkaka! Om man äter den varm så passar det mycket bra med vaniljglass till men den är lika god efter någon dag i kylskåp också och då funkar det bra med grädde. Jag brukar blanda mörk choklad med ljus, till exempel Marabous Dark Milk och Marabou Mint. Godast är det om man har något mintchoklad som är lite krispig.

3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl vetemjöl
4 msk kakao
½ tsk salt
100 g smält smör

Garnering:
100 g choklad med mintsmak
100 g "vanlig" choklad 

Sätt ugnen på 175°.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen.
Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 1,5 liter. Grädda i ca 20–25 minuter. Kakan ska vara lite lös och kladdig inuti.
Låt svalna i formen.

Garnering:
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda chokladen, bred den över tårtan och låt stelna.


Härifrån kommer inspirationen till receptet.

2 kommentarer: