
Än så länge ser den ut som en helt vanlig kladdkaka
Sätt ugnen på 175 °.
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Fantastiskt! Du måste skriva in recept på allt du lagar hit.
SvaraRaderaÄven mat!
Jonatan: Det är det som är tanken, får hoppas att det blir så i verkligheten också!
SvaraRaderaDu kanske kan ta bort länkarna och det till höger nu?
SvaraRaderaJohanna: Jo, fast jag vet inte hur man gör...
SvaraRaderaGjorde igår. Helt galet god.
SvaraRaderaUppmärksammade att jag alltid använder margarin istället för smör. Det är visst en synd. Måste bättra på mig.
Jonatan: Smör ska ju vara lite godare, har själv blivit bättre på att använda det. Den är helt sjukt god!
SvaraRadera