Det var gårdagens middag det. Ett helt nytt recept provades och det visade sig vara helt okej. Inte supergott men ändå okej. Här kommer receptet:
400 g köttfärs
1 1/2 tsk chilipeppar eller 1 chilifrukt
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk persillade
några droppar citronarom
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 msk olivolja till stekningen
Blanda alla kryddorna i en bunke och rör om.
Tillsätt köttfärsen och rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen.
Dela färsen i fyra delar och forma dem till avlånga biffar och trä igenom spettet.
Värm oljan i en stekpanna och stek spetten ca 6-8 minuter på varje sida.
Vi åt detta med bulgur, sallad och tzatziki.
Bulgur har jag aldrig ätit, är det verkligen gott?
SvaraRaderaJohanna: Det smakar egentligen inte så mycket. Lite variation till ris är det i alla fall men jag tycker att det funkar om man har någon mat med mycket sås i.
SvaraRadera