Här kommer receptet på chokladbiskvierna jag bakade i går. Det är ju en del moment som ingår men har man gott om tid kan det vara roligt att prova på!
Bottnarna:
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
50 g choklad
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
200 g mörk choklad
Ugn 175°
Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda det med äggvitan till en jämn smet. Spritsa rundlar eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 12 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt svalna innan de lossas från plåten. Lägg dem (med den släta sidan upp) att kallna på ett galler.
Smält chokladen till fyllningen i ett vattenbad och låt svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan fluffigt med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.
Bred chokladkrämen toppigt på biskvierna och ställ in dem 30 minuter i kylskåp.
Smält chokladen till toppingen i vattenbad, doppa biskvierna i chokladen (så att fyllningen täcks) och låt stelna i kylskåp.
Nästa gång ska jag göra Sarah Bernhardt bakelser istället. Det är ju i stort sett samma sak men med lite annorlunda (och godare) fyllning.
Receptet kommer från Allt om Mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar