tisdag 9 februari 2010

Spaghetti Carbonara

Ett superenkelt recept på Spaghetti Carbonara. Jag har plockat ut det bästa av två recept och fått ett recept som är både enkelt och gott.

Två portioner:

ca 150 g fullkornsspaghetti
ca 100 g strimlad kalkonbacon
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 dl fint riven parmesanost
1/2 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar

Koka spaghettin. Hetta upp olja och fräs kalkonbacon tillsammans med den lätt krossade vitlöken. Ta bort vitlöken när den blivit brynt.
Rör försiktigt ihop äggulan, grädden, lite salt och hälften av parmesanosten.
Blanda det med den avrunna spaghettin och baconen.
Strö över resten av den rivna osten och mal lite svartpeppar över.

Det är svårt att fota spaghetti!


2 kommentarer:

  1. Jag visste inte ens att det fanns kalkonbacon! Låter spännande =)
    /Madde

    SvaraRadera
  2. Madde: Jag har lite svårt för vanlig bacon men kalkonbacon är riktigt gott. Nyttigare också tror jag!

    SvaraRadera