2 kycklingfiléer
2 skivor rökt skinka
8 skivor god ost (någon slags schweizerost passar bra)
salt & peppar
till panering i varsin skål:
mjöl
1 uppvispat ägg
ströbröd
Skär kycklingfiléerna i två delar så att det blir två tunnare filéer. Lägg varje del mellan plastfolie och banka ut dem med en brödkavel så att de blir större och ännu tunnare. Lägg sedan två skivor ost på varje utbankad filé. Lägg på en skiva skinka. Toppa med ytterligare två skivor skinka och lägg på den andra kycklingfilén som ett lock. Salta och peppra och kläm åt så att de håller ihop.
Börja med att doppa kycklingen i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Stek i smör och olja, ca 5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Många verkar äta pommes frites eller potatismos till men jag valde ris istället och det passade bra. Sallad och en sås gjord på crème fraiche, vitlök, salt och peppar var också gott till. Extremt mättande var det!
Receptet kommer från Matplatsen. Där finns det också steg-för-steg bilder på hur man går till väga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar