måndag 19 april 2010

Kardemummakaka

Riktigt god kaka! Enkel att baka är den också. Kom bara ihåg att strö över pärlsocker innan den gräddas, det glömde nämligen jag...

100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 175°.
Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.



Receptet kommer från ICA.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar