måndag 10 maj 2010

Nougatkaka.

Den var väl inte supergod men helt okej. Lite roligt med de salta nötterna som gav lite annan smak till kakan. Den var nästan godare efter en dag i kylskåpet men så är det väl ganska ofta. Vill man ha en riktigt god kaka med nougatsmak så är det dock denna som gäller!

200 g smör
250 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 ½ dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl

Garnering:
100 g nougat
50 g rostade macadamianötter

Ugn 200°.
Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten och fäst kantringen över.
Smält smöret på svag värme och rör ner den hackade mjölkchokladen. Rör om tills den smält.
Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker under omrörning. Häll eller sikta i vetemjölet och rör om.
Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten på låg värme i mikrovågsugnen. Bred den över kakan och strö över de hackade macadamianötterna.



Recept kommer från Alltommat.se

2 kommentarer:

  1. Ser helt underbar mumsig ut. =)

    SvaraRadera
  2. Jenny, Matlust: Den var inte så tokig, gillar man dessutom nötter så är det en riktig hit!

    SvaraRadera