lördag 29 maj 2010

Prinsessbakelse.

Ett recept för sommarens födelsedag eller något annat firande? Inte så svårt att göra med ändå lite tjusigt! Lagom gott var det också.


6 st bakelser

Bottnar:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl vatten

Fyllning och garnering:
1 dl sylt
2 dl grädde
250 rosa marsipan

Ugn 250°
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 5 minuter.
Låt kakan svalna och stansa ut 12 bakelsebottnar med ca 7-8 cm i diameter. Använd t.ex. ett glas eller en pepparkaksform.
Placera ut hälften av bottnarna. Bred ut ett lager sylt på varje botten. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut en del av den över sylten. Lägg sedan på de andra bottnarna.
Kavla ut marsipanen tunt och skär ut 6 remsor. Remsorna ska vara lika höga eller lite högre än bakelserna och räcka runt om. Täck kanterna med marsipanen.
Spritsa resten av grädden på toppen av bakelserna och garnera!

Jag använde för enkelhetens skull ett färdigt marsipanlock men det räckte alldeles precis till fyra bakelser så ska man göra fler är det nog bättre att kavla ut själv. Jag blandade hallon- och jordgubbssylt och det passade bra. Marsipanen visade sig dessutom ha smak av jordgubb och i det här fallet passade det bra även fast det inte smakade supermycket jordgubb ändå.

Receptet kommer från Alltommat.se och fotot är taget av min syster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar