onsdag 5 maj 2010

Rabarberkaka.

Här kommer ett riktigt bra recept lagom till sommaren. Den påminner litegrann om en annan rabarberkaka jag lagt upp recept till tidigare.


2-3 stjälkar rabarber
1 tsk kardemumma
2 tsk strösocker

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Ugn 175 °.
Skölj och skala rabarbern och skär den i mindre bitar, ca 1 cm tjocka.
Blanda socker och kardemumma och häll i rabarbern och rör om ordentligt.
Låt matfettet bli rumsvarmt och rör sedan ihop det med sockret. Tillsätt ägget och och rör sedan ner vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölk och vetemjöl och rör till en jämn smet.
Häll i rabarberbitarna och rör om. Bred ut smeten i en rund form, gärna med löstagbar kant. Tryck ner rabarbern om den sticker upp så den inte blir bränd.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter tills kakan fått fin färg och den släpper från kanterna.

Servera med exempelvis vaniljglass, vaniljvisp eller vaniljsås!



Receptet kommer från Recepten.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar