måndag 14 juni 2010

Nutella- och bananrulle.

Den här rulltårtan har jag tänkt baka flera gånger men det har aldrig blivit av. Det är ju inget man bakar och fryser in tror jag, eller kan man frysa banan? Hur som helst så blev den riktigt smaskig, till och med fast jag glömde smör... Men det funkade utan faktiskt!

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 msk mjölk
(skal av apelsin)
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g smält smör
(1 näve mandelspån)

strösocker till rullning
ca ½ burk Nutella
2 mogna bananer


Ugn 250°
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl med bakpulver och kakao och vänd ner i äggsmeten. 
Tillsätt det smälta smöret.
Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter.
Sockra ett bakplåtspapper och tjälp tårtbottnen upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen och låt svalna.
Bred ut nutellan i ett jämnt lager och strö över tunt skivad banan.
Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var nog med att först vika in första kanten ordentligt.
Skär tårtan i ca 2 cm tjocka skivor.



Receptet kommer från boken a piece of cake av Leila Lindholm. Natur & Kultur: 2008.

4 kommentarer:

  1. Åh den såg god ut. Fast banan är så svårt får ibland är det gott och ibland passar det inte alls in.

    SvaraRadera
  2. Johanna: Här passade det ganska bra tycker jag speciellt när den var rätt färsk (fast ändå inte varm).

    SvaraRadera
  3. Den var ganska god (mamma bjöd) men banansmaken tog nästan över lite väl mycket.

    SvaraRadera
  4. Johanna: Aha, så ni fick smaka. Tror dock att den smakade mindre banan i början, ju mognare bananen blir ju mer smakar den nog.

    SvaraRadera