lördag 12 juni 2010

Blåbärsmuffins med crumble.

Som blåbärsmuffins och blåbärspaj i ett! Klart mumsigaste blåbärsmuffinsen jag har ätit.

100 g smör
2 dl mjölk
(skal av 1 citron)
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 5 dl blåbär

CRUMBLE:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker


Ugn 175°.
Smält smör och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Rör ner vätskan (dvs smör och mjölk) i äggvispet.
Blanda ner mjöl, bakpulver och salt.
Varva smet med blåbär tills formarna är fyllda till 2/3.
Tärna smör och nyp ihop med havregryn, mjöl och socker.
Strö lite crumble på toppen av muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.




Receptet kommer från boken a piece of cake av Leila Lindholm. Natur & Kultur: 2008.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar