fredag 16 juli 2010

Pasta pomodoro med mozzarella.

Lättsmält och fräsch mat som passar perfekt på sommaren! Snabbt går det att laga också!

4 portioner

2 vitlöksklyftor
6 mogna tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar (gärna från kvarn)
färsk basilika
mozzarella

Skålla och skala tomaterna om du inte vill ha med skalbitar. Kärna även ut tomaterna om du vill.
Hacka vitlöksklyftorna och bryn de i smör i en kastrull. Tillsätt flytande honung.
Hacka tomaterna och häll ner i kastrullen tillsammans med hackad basilika. Koka ihop allt på svag värme i ca 5 minuter.
Tillsätt vitvinsvinäger samt svartpeppar och flingsalt efter smak och tycke.
Skär mozzarellan i skivor och servera tillsammans med tomatsåsen och spaghetti samt lite extra basilika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar