tisdag 7 september 2010

Mera brownies!

Här kommer ett bra recept på brownies! Egentligen behöver man ju bara ett som man sen kan smaksätta med vad man vill, se receptet för några tips.

200 g choklad
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
4 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ vetemjöl
1 dl kakao

Ugn 160°
Hacka chokladen och låt hälften smälta sakta i vattenbad. 
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. 
Blanda vaniljsocker, mjöl och kakao och rör ner i smeten. 
Tillsätt den smälta chokladen och rör om ordentligt. 
Vänd ner den hackade chokladen och annan smaksättning om du vill (ex. russin, hackade nötter eller fikon). 
Bred ut smeten i en bakform,  ca 25x30 cm. Grädda i ca 20 minuter.
Dofta lite florsocker eller ringla lite smält ljus choklad över. Skär i bitar.

Servera med till exempel vispad grädde eller glass och skivad kiwi! Jag vet inte varför jag serverar denna kaka med kiwi men kanske för att fräscha till det lite. Den är väldigt chokladig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar