onsdag 27 januari 2010

God kaka.

Jo, tydligen heter den precis som den smakar! Det här är en riktigt smaskig kaka, perfekt att göra i en långpanna, 30 x 40 cm men den går säkert att halvera också.

2 ägg
3 dl socker
9 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
150 g smör eller margarin
4 1/2 dl mjölk

Glasyr:
50 g smör eller margarin
1 kkp strösocker
1 kkp havregryn
2 tsk kanel

(1 kkp = 1,5 dl)



Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma för sig.
Blanda samman mjölblandningen med äggvispet och tillsätt även smöret och mjölken.
Bred ut smeten i en smord långpanna.
Smält smöret till glasyren och rör ner havregryn, socker och kanel. Bred ut glasyren över smeten i långpannan.
Grädda ca 20 minuter i 200°.


Eftersom Blogger har krånglat i dag så är det här inlägget skrivet tidigare i dag. Det roliga är att vi var och fikade hos en kompis senare på kvällen och hon hade bakat exakt samma kaka fast hon kallade det för Dagiskaka. Precis som med kärleksmums så finns det väl en hel del olika namn på många kakor!

Uppdatering: Fast när jag googlar på "dagiskaka" dyker det upp recept på just kärleksmums. Jag blir lite förvirrad faktiskt!


Även detta recept kommer från min mammas receptsamling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar