fredag 5 mars 2010

Silviakaka.

Här kommer ett recept som jag inte provat tidigare, men det visade sig vara gott och väl värt att baka fler gånger. Lite lustig konsistens på själva kakan men ändå gott som sagt.

3 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kallt vatten

Glasyr:
ca 90 g smör
3-4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl utblandat med bakpulver. Rör ner vattnet.
Täck plåten (20x30 cm) med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 25-30 min i 175°.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält smöret till glasyren. Rör ner florsocker, vaniljsocker och äggulan.
Bred ett jämnt lager över kakan och strössla rikligt med kokosflingor. Skär upp i rutor.



Det är ett ett hopplock av olika recept men till största delen kommer inspirationen från Kryddburken.

3 kommentarer:

  1. Ska prova....

    Men blir säkert gott :-)

    SvaraRadera
  2. Detta är en av mina favoriter! Sött,men så otroligt gott!!

    SvaraRadera