fredag 11 juni 2010

Marmorerade brownies med hallon.

I dag bakade jag brownies med hjälp av ett recept ur Två systrars söta. Dessvärre blev de väldigt kladdiga vilket inte riktigt är meningen men kantbitarna gick i alla fall att rädda. Lite längre tid i ugnen är nog att föredra! Vet inte varför jag lägger ut receptet egentligen för googlar man på "marmorerade brownies med hallon" får man upp flera sidor med träffar så en till behövs nog knappast. Nästan populärare än kladdkaka skulle jag tro. Men bara nästan...

Kaksmet:
300 g mörk choklad (minst 50 %)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk mjöl
2 dl hallon

Ugn 175°
Smörj och mjöla en ugnsform, 20x30 cm.
Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg pösigt. Rör ner chokladsmeten och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet och häll den i formen.
Vispa i en separat skål i hop alla ingredienserna till cream cheese-smeten. Häll den över chokladsmeten i formen. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Tryck försiktigt ner hallonen.
Grädda ca 20 (eller snarare 30...) min och låt kakan svalna. 
Låt den sedan stå i kylen ett par timmar och skär den sedan i rutor, ca 15 st.


Riktigt kladdiga som ni ser!

Receptet kommer från Två systrars söta av Lisa Eisenman och Monica Eisenman. Forum: 2005.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar