lördag 14 augusti 2010

Rabarbermuffins med vit choklad.

Det blir mycket rabarber nu! Kardemumma passar ju så bra till rabarber men de här muffinsarna innehåller istället vit choklad. Det passar också bra i hop!

75 g smör el margarin
1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
Ca 3 rabarberstjälkar


225°
Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. 
Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. 
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. 
Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3-delar med smet.
Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. 
Lägg några rabarberbitar och lite chokladhack i varje muffinsform. 
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar