Det blir mycket rabarber nu! Kardemumma passar ju så bra till rabarber men de här muffinsarna innehåller istället vit choklad. Det passar också bra i hop!
75 g smör el margarin
1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
Ca 3 rabarberstjälkar
225°
Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden.
Rör ner socker, vaniljsocker och ägg.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen.
Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3-delar med smet.
Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt.
Lägg några rabarberbitar och lite chokladhack i varje muffinsform.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar