tisdag 28 september 2010

Blackened chicken.

Här kommer ett recept på riktigt god kyckling. Enligt mig kan man använda den här kycklingen till det mesta: pasta, ris eller pommes frites. Den smakade till exempel väldigt god kall så varför inte i en sallad?

4 kycklingfiléer
valfri olja
5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver

Blanda ihop alla kryddor i en skål och tillsätt olja och rör så det blir till en marinad. 
Lägg filéerna i en påse och häll över marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden så länge som möjligt men 3-4 timmar gav bra resultat för mig. 
Stek kycklingen tills den är nästan helt klar, linda in den i aluminiumfolie och  ställ in den i ugnen i ca 10 minuter i 225°.


Servera med vad ni tycker verkar gott! Jag ska uppdatera senare med mitt förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar