söndag 3 oktober 2010

Spenat och fetaostpaj.

Pajdeg:
125 g smör/margarin
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
(1 krm salt)

Fyllning:
4 ägg
4 dl Mjölk 3%
salt och peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater

Ugn 225°

Pajdeg:
Arbeta ihop degen och låt den vila kallt en stund. 
Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Fyllning: 
Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200-225°.


Servera till exempel med sallad och tzatziki!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar